Nechcete si už uzeniny nakupovat ve velkoobchodech, ale přáli byste si ochutnat pravé vyuzené salámy či pořádné kusy masa? Zkuste proto domácí přenosnou udírnu, která Vašim chuťovým buňkám vrátí vzpomínky na klasické a poctivé vyuzené masíčko!
Zahradní přenosná udírna
Už jen od názvu se dá odvodit to, že manipulace je velmi snadná, co se týče přenosné udírny. Na trhnu najdete rozhodně i jiné druhy udíren, jako jsou třeba kombinované se zahradním krbem, elektrické nebo sudové. Hlavním cílem přenosných udíren je právě možnost vyuzení kdekoliv je zapotřebí – v přírodě, doma na balkóně, na zahradě, chalupě a další. Přenosné udírny jsou velmi oblíbené a nejvíce využívané rybáři.
Kde a jaké nakoupit?
Pokud opravdu chcete nešizený a opravdu kvalitní český výrobek, zavítejte určitě na stránky udirny.cz, kde nabízí za velmi dobré ceny právě přenosné udírny. Například přenosná udírna IMPULS kulatá RT. Jedná se o teleskopickou udírnu, která je vhodná především pro vuřty, ryby a různé druhů masa. Výhodou je to, že můžete udit více jídla současně. Jeho cena je k jeho využitelnosti a praktičnosti překvapivě nízká a to jen za 736 Kč.
Jako další se nabízí e-shop velmi podobný, ale přesto jiný – udírna.com. Tato stránka nabízí samozřejmě také přenosné udírny, většinou však jen pro rybáře. Kupříkladu taková hranatá udírna úhořová – nerez. Do udírny se dostanete snadno, posuvnými dveřmi a je vhodná pro uzení velkých ryb. V tomto druhu udírny je možné provádět kolmé studené nebo horké uzení.
Jak správně udit?
Chcete se naučit udit a myslíte si, že je to něco strašně moc těžkého? My Vás snad vyvedeme z omylu a ukážeme, jak je uzení naopak, velmi snadné. Princip uzení vlastně spočívá ve vystavení masa účinkům kouře. Tím se maso vysušuje a dostává postupně svou charakteristickou vůni a chuť. Na začátku si nejprve musíte naložit maso do slaného láku. Později ho vyndáte a necháte okapat. Poté je lepší si maso pověsit na pevný špagát a nechat v udírně pořádně vyudit. Postupně se o maso rozhodně musíte velmi dobře starat a hlavně kontrolovat. Uzení není vždy u každého druhu masa stejné, na to nesmíte zapomenout.